søndag 25. mars 2012

Nebbete pynt

Det har vært en nydelig helg mellom de syv fjell, og som alltid når vårens første solstråler inntar Bergen by, gjør store deler av byens befolkning det samme. I går var en slik dag. Uten så mye som en godartet skydott i sikte dro vi inn til byen for å ønske våren velkommen sammen med fine svigerfolk.
En deilig dag ble det. Og med oss hjem igjen ble denne fine tippen fra ArchitetectMade, kjøpt på den fantastiske butikken Røst på Bryggen. Fuglen er designet av danske Kristian Vedel i 1959. Den er del av en hel familie av Vedel-tegnede fugler som ble reintrodusert ganske nylig. Fuglen kan skifte humør i takt med ditt eget ved at hodet kan tiltes slik at nebbet endrer retning opp eller ned. Eller til siden og på skakke for den saks skyld.

Fuglen vår er slett ikke alene som interiørfugl - de finnes det flere av. Her er noen av dem:

Eames House Bird stammer også fra 50-tallet, men er en reproduksjon av en enda eldre fugl. Ray og Charles Eames hadde hatt den i stuen sin i mange år da de begynte å bruke den som tilbehør på bilder av egne designgjenstander. Originalen ble skapt i 1910.


Kay Bojesens Songbirds ble tegnet i 1950, men satt i produksjon først i 2012. Fuglene er malt i lystige farger og representerer Bojesen selv og hans familie. Han kledde seg selv i favorittfargen mørkeblå.


Ferm Living sine Birds on branches har slått seg ned på mang en fondvegg rundt omkring, samt på et og annet kjøkkenhåndkle.


Jeg har alltid sagt at morgenfugler er ufyselige dyr. Kvitring kan faktisk være ganske irriterende. Vekkerklokken Bird fra I.D.E.A vekker deg med fuglekvitter og forteller deg hva klokken er. Den kan stå på en fot eller henges på veggen, men hvor mye juling den tåler opplyses ikke. Den hadde vel kanskje ikke blitt så gammel i vårt hus.


Fine fugler, ikke sant? MEN - det er ingen som slår småtippene som kvitrer utenfor vinduet vårt akkurat nå og forteller oss at varmere, lysere tider ligger foran oss. Snakker meg om velkommen bakgrunnsstøy!
For å komplettere dagens luftige innlegg avslutter jeg med et fuglesitat. Overrasket over at slikt finnes sier du? Vel, her er det, åpent for subjektive tolkninger:

Bare de tamme fuglene har en lengsel. De ville flyr.
Elmer Diktonius

En deilig søndag ønskes dere alle!

2 kommentarer:

  1. Herlige fugler!
    Jeg har noen selv og kunne gjerne tenkt meg flere. Eames housebird står høyt på ønskelisten:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja den er fin den:) Jeg kunne tenkt meg noen fra familien Bojesen. De er så fargerike!

      Slett

Takk for at du legger igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...