tirsdag 28. februar 2012

Til sultne med fjær


Fuglemateren fra Eva Solo var en populær matstasjon for sulten småfugl i fjor vinter. I år var vi imidlertid litt sene med å fylle på mat etter at kulden hadde satt inn, med det som resultat at fuglerestauranten vår er betydelig dårligere besøkt denne vinteren. Men en og annen spurv titter da innom, og det er koselig synes vi. Og om ikke annet, så er fuglemateren fin i seg selv, der den henger.

Jeg mistenker at det var design som sto i fokus da denne fuglemateren ble laget. Det tok nemlig ganske lang tid før fuglene skjønte hvordan de skulle komme seg inn til maten. Og når de først hadde kommet seg inn så var det ikke alle som var smarte nok til å forstå hvordan de skulle komme seg ut igjen. Det får da være grenser for hva vi skal forvente av de små frøspiserne. Vi var flere ganger vitne til fugler som bakset rundt inne i glasskulen stadig mer panisk uten å finne hullene den skulle ut gjennom. Etter slike utbryterseanser var det som regel mer fuglefrø på altangulvet under fuglemateren enn inni selve fuglemateren. Besteste prøvde så godt han kunne å veilede småfugl på villspor ved å feste sort elektrikertape nederst i begge åpningene. Det hjalp!

Snart er det vår. Men først - vinterferie! Det kommer en overraskelse her litt senere i dag, ellers blir det nok lite blogging de neste dagene, og desto mer skigåing og turer til badeland. Så til neste gang - ha det riktig så bra alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen noen ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...